Obama ei külasta Keenias oma sugulasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama.
Barack Obama. Foto: AP/Scanpix

USA president Barack Obama ei väisa juuli lõpus visiidil oma Keenia sugulasi nende külas riigi lääneosas, teatas USA suursaadik Keenias neljapäeval.

«Kinnitan, et kahjuks ei külasta president Barack Obama Keenia-visiidi ajal Kogelo küla,» sõnas saadik Robert Godec teleintervjuus.

Obama peab pealinnas Nairobis kõne ettevõtlusteemalisel tippkohtumisel Global Entrepreneurship Summit (GES). Pärast Keeniat siirdub ta naaberriiki Etioopiasse. Tegemist on Obama esimese külaskäiguga Keeniasse ning neljandaga Aafrikasse alates võimuletulekust 2009. aastal. Kogelot külastas Obama enne riigipeaks saamist viimati 2006. aastal.

Seoses Somaalia Al-Qaeda sidemetega relvarühmituse Al-Shabaabi sagedaste rünnakutega on presidendi visiidi põhiküsimuseks julgeolek.

Aprillis mõrvasid äärmuslased Garissa ülikoolis 148 inimest. 2013. aastal ründas Al-Shabaab Nairobis Westgate´i kaubanduskeskust, kus sai surma vähemalt 67 inimest. USA hoiatas esmaspäeval oma kodanikke terrorirünnakute ohu tõttu Obama visiidi eel Keeniasse reisimise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles