Hamas nõuab Iisraelilt 54 vangi vabastamist enne kõnelusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hamasi võitlejad
Hamasi võitlejad Foto: SCANPIX

Palestiina islamistlik liikumine Hamas nõuab enne uusi läbirääkimisi vangidevahetuse üle Iisraelilt mitmekümne kinnipeetava vabastamist.

Iisrael on trellide taha pannud uuesti vähemalt 54 aastal 2011 vangide vahetuse ajal vabastatud palestiinlast, teatas Hamas. Tollal vabastas Iisrael oma sõduri Gilad Shaliti eest ligi tuhat palestiinlasest vangi.

«Oleme läbirääkijatele öelnud, et uusi kõnelusi ei tule enne Shaliti kokkuleppe ajal vabastatud isikute vabaks laskmist,» ütles reedel kõrgem Hamasi ametnik.

«Enne nende tingimusteta vabastamist läbirääkimistest juttu ei saa olla,» lisas ta.

Juudiriigi võimude sõnul sooritasid 54 Shaliti kokkuleppe raames vabastatud isikut uusi kuritegusid.

Uue vangidevahetuse kohta täpsemat informatsiooni ei ole.

Hamas on tunnistanud kahe Iisraeli sõduri säilmete omamist pärast mullust Gaza relvakonflikti. Iisrael teatas eelmisel nädalal ka kahest Gazas röövitud tsiviilisikust.

Iisrael ei luba oma kodanikke võimaliku inimröövi ja vägivalla tõttu Gaza sektorisse.

Eelmisel aastal hukkus sõjas Iisraeli ja Hamasi vahel umbes 2200 palestiinlast, neist enamik tsiviilisikud. Iisraeli pool hukkus 73 inimest, nendest 67 sõdurit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles