Belgia politsei kardab riigipühal rahva ette tulla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgia politseinikud Brüsselis
Belgia politseinikud Brüsselis Foto: SCANPIX

Belgia politsei ametiühing soovis turvariskidele viidates loobuda osalemast järgmisel nädalal peetaval riigipüha paraadil, kuid siseminister keeldus palvet rahuldamast.

Belgia politsei ametiühingute juhid soovisid, et rahvuspühal 21. juuli peetaval paraadil oleks politseiüksuste marssimine ära jäänud, kuna see tooks nende sõnul kaasa «ebavajalikke riske».

Ametiühingud viitasid oma avalduses terrorihoiatusele, mille põhjal ründajad on lubanud eriliselt sihikule võtta just politseinikud, kirjutab uudistesait xpats.com.

Samuti soovinuks politseinike esindajad, et see aasta oleks loobutud tavapärasest «politsei küla» ülesseadmisest Brüsseli justiitspalee ette, kus rahvas saaks korrakaitsjate tööga tutvuda.

Belgia siseminister Jan Jambon lükkas politseinike ametiühingu palve tagasi, märkides paraadil osalemine ei ole ametiühingute, vaid politsei juhtkonna otsustada.

Jambon on küsinud Belgia riskide hindamise büroolt (OCAD) uut hinnangut terroriohule. Praegune terroriohu  tase Belgias on 4-astmelisel skaalal hinnatud kolmele, kusjuures isesiesvusparaadi terroriohu suuruseks on hinnatud kaks palli.

Belgia politsei ametiühingute esindaja sõnul ei rahulda neid siseministri otsus ning nad kaaluvad, milliseid samme nüüd astuda ilma, et pidustuste turvalisust ohtu seada.

Belgias tähistatakse 21. juulil riigi sünnipäeva, kuna samal päeval 1831. aastal krooniti esimene Belgia kuningas Leopold I.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles