Mehhiko vahistas narkoparuni põgenemisega seoses seitse ametnikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei ajab taga vanglast põgenenud kurikuulsat narkoparunit.
Politsei ajab taga vanglast põgenenud kurikuulsat narkoparunit. Foto: SCANPIX

Mehhikos vahistati seitse vanglaametnikku, keda kahtlustatakse seotuses narkoparuni Joaquín «Jupats» Guzmáni eelmise nädalavahetuse vanglapõgenemisega, teatas reedel kohalik meedia.

Võimuesindajate veendumuse kohaselt pidi Guzman vanglatöötajatelt abi saama.

Uurimise käigus on selgunud, et valvekaamerat jälginud valvurid andsid kohe häiret, kui märkasid, et Guzman on oma kongist kadunud. Selle järel aga kulus tervelt 18 minutit enne, kui nad kongi läksid. Üle on kuulatud kümneid vangla- ja julgeolekuametnikke. Algselt võeti seoses kahtlustusega kinni kokku 34 töötajat, kuid suurem osa neist on nüüdseks vabastatud.

Siseminister Miguel Ángel Osorio Chong ütles esmaspäeval, et Guzmáni laupäevane pagemine sai kindlasti teoks vanglatöötajate abiga. Guzmán põgenes Altiplano üliturvatud vanglast tema vangikongi alla kaevatud pooleteise kilomeetri pikkuse tunneli kaudu.

«Seitsmele vaglaametnikule on esitatud kahtlustus põgenemisele kaasaaitamises,» ütles justiitsministeeriumi ametnik. Võimudel on 96 tundi aega kahtlusalustele süüdistuse esitamiseks või nende vabastamiseks.

Guzmán on mõjuka Sinaloa narkokartelli juht. Ta oli vanglas alates 2014. aasta veebruarist. Mehhiko võimud on tema tabamise eest välja pannud 3,8 miljoni dollari suuruse preemia. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles