Liibanonis Bekaa orus võeti pantvangi viis tšehhi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bekaa org.
Bekaa org. Foto: SCANPIX

Liibanoni võimud otsivad viit Tšehhi kodanikku, kes võeti ilmselt pantvangi riigi idaosas Bekaa orus, teatas laupäeval sõjaväeallikas.

Viis tšehhi ja nende liibanonlasest autojuht on kadunud reede õhtust saadik. Nende sõiduk leiti Bekaa lääneosas Kefraya piirkonnast.

«Me ei tea, mis nendega juhtus, kuid arvame, et nad rööviti, sest me leidsime autost nende passid, dokumendid ja isiklikud asjad,» lausus allikas. «Otsime läbi kohalikke hotelle ja teisi paiku piirkonnas.»

Inimröövid Liibanonis on olnud harvad pärast aastatel väldanud 1975-1990 kodusõda, mil pantvangi võeti sadakond välismaalast, enamasti ameeriklasi ja lääne-eurooplasi.

Mõningaid juhuseid on siiski esinenud, sageli just lunaraha saamiseks. Viimaste aastate suurimat tähelepanu pälvinud juhtum oli seitsme Eesti jalgratturi röövimine Bekaas 2011. aastal. Ratturid vabastati mõni kuu hiljem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles