Donald Trump kritiseerib McCaini: mulle meeldivad inimesed, kes ei lange vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: AFP/SCANPIX

USA vabariiklaste presidendikandidaadiks pürgiv kinnisvaramagnaat Donald Trump äratas taas pahameelt, kui tegi maha eelmistel valimistel kandideerinud senaator John McCaini.

Trump ütles, et McCaini peetakse sõjasangariks vaid vangilangemise pärast. Ta täpsustas seejärel, et talle meeldivad inimesed, kes ei lange vangi. 

McCain oli Vietnami sõja ajal viis ja pool aastat sõjavangis, kui tema lennuk alla tulistati.

Varem on Trump põhjustanud üldsuses skandaali väljaütlemisega, et Mehhiko sisserändajad on narkosmugeldajad ja vägistajad. Trump pakkus välja ka oma lahenduse immigratsiooniprobleemile: «Ma ehitan meie lõunapiirile suure-suure müüri. Ja ma panen Mehhiko selle müüri eest maksma.»

Endine California kuberner ja Hollywoodi märulistaar Arnold Schwarzenegger oli eelmiste presidendivalimiste ajal McCaini üks jõulisemaid toetajaid.

«John McCaini iseloomu on pandud proovile nagu ei iial varem meie riigi ühegi presidendi oma. Ta oli viis ja pool aastat sõjavangis. Teda on üritatud murda piinamise, meelituste, puuduse ja üksindusega. Ta on tõestanud, mis mees ta on ja me ei pea oletama, kas ta on riigijuhtimiseks ja USA presidendina ametisse astumiseks valmis,» on Schwarzenegger öelnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles