Video: Ku Klux Klan ja mustanahalised avaldasid üheaegselt meelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Ameerika Ühendriikides Lõuna-Carolina osariigi pealinnas Columbias toimusid samal ajal ja kohas kaks meeleavaldust: valgete ülemvõimu eest võitleva organisatsiooni Ku Klux Klani ning kohe kõrval mustanahaliste oma.  

Ku Klux Klani – mis on kantud ametlikult vihkamist õhutavate organisatsioonide nimekirja – liikmed protestisid otsuse vastu võtta kohaliku linnavalitsuse hoonelt maha Ameerika kodusõja aegne lõunaosariikide konföderatsiooni lipp. Mitmed osalejad kandsid ka ise plagu, mõned lehvitasid haakristilippu. Kohale tulnud ligi 40 klanniliimest said mitmed nii pealtvaatajate solvangute kui lendavate veepudelite osaliseks.

Samal ajal toimus vaid natuke maad eemal teisel pool valitsushoonet mustanahaliste ühingu Mustad Harijad meeleavaldus. Paar klanniliiget üritasid oma loosungitega Harijate ees lehvitada, kuid kähmluseks asi ei läinud. Kolm inimest arreteeriti.

Mõlemad rühmad meeleavaldajaid tulid kohale väljastpoolt osariiki: Ku Klux Klan Põhja-Carolinast, mustanahalised aga Floridast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles