Germanwingsi lennuõnnetuse ohvrite lähedased ei lepi väikese kompensatsiooniga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

25 000 euro suurune kompensatsioon, mille Saksa lennufirma Lufthansa pakkus välja iga märtsikuises Germanwingsi lennukatastroofis hukkunu peredele, pole lähedaste hinnangul kaugeltki mitte piisav summa. 

«Pakkumist peab märkimisväärselt tõstma,» lausus rohkem kui 30 ohvri perekonda esindav advokaat Elmar Giemulla. «Ülekohus on märkimisväärne. Me ootame nüüd uut varianti,» ütles mees.

Lufthansa esialgne plaan nägi ette 25 000 eurot 72 õnnetuses hukkunud Saksa kodaniku seaduslikele pärijatele. Sellele lisanduks 10 000 eurot ohvrite lähimatele sugulastele: lastele, vanematele ja elukaaslastele.

Giemulla nimetas numbreid liiga väikeseks, kui võtta arvesse valu ja kannatusi, mida tema esindatavad perekonnad on pidanud läbi elama. «Ilmselt te ei üllatu selle peale, et mu kliendid palusid pakkumise tagasi lükata,» teatas ta lennufirmale saadetud ja meedias avaldatud kirjas. Selle asemel nõuab ta firmalt «väiksemat kuuekohalist summat» ning samuti laiemat kategooriat lähisugulaste kohta, kuhu kuuluksid ka lapselapsed, vanavanemad ja vennad-õed. Lufthansa pole veel ametlikult vastanud.

Uurijad usuvad, et Lufthansa tütarfirma Germanwingsi Barcelonast Düsseldorfi teel olnud lennuki kaaspiloot Andreas Lübitz juhtis 24. märtsil sõiduki meelega vastu mäge, tappes nõnda nii iseenda kui 149 ülejäänut pardalviibinut. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles