Saksa asekantsler ärgitas Iraani-visiidil suhtumist Iisraeli muutma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa majandusminister Sigmar Gabrie täna Iraani pealinnas Teheranis. Teda tervitab Iraani naftaminister Bijan Zanganeh, kellest fotol küll näha paraku vaid käsi.
Saksamaa majandusminister Sigmar Gabrie täna Iraani pealinnas Teheranis. Teda tervitab Iraani naftaminister Bijan Zanganeh, kellest fotol küll näha paraku vaid käsi. Foto: SCANPIX

Saksamaa hinnangul peaks Iraan möödunud nädalal sõlmitud tuumaleppe valguses vaatama üle oma siseriiklikud ja välispoliitilised seisukohad, ka suhtumise vihavaenlasesse Iisraeli.

Saksamaa majandusminister ja riigi asekantsler Sigmar Gabriel teatas täna Iraani pealinnas Teheranis, et  tuumaleppe sõlmimise ja sellele kindlalt järgneva majandusliku olukorra paranemise järel peab Iraan hakkama kandma kodumaal ja välismaal uut vastutust.

«Te peate mõistma, et meie, sakslaste jaoks, on Iisraeli riigi julgeolek samuti väga oluline,» sõnas Gabriel.

«Ma saan aru, et tegemist on keerulise küsimusega ja meie, sakslased, usume ka, et palestiinlastel on õigus oma riigile. See peab olema meie ühiseks rahvusvaheliseks eesmärgiks,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles