Miljardär Donald Trump on USA vabariiklaste eelistatuim presidendikandidaat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump presidendikampaania käigus.
Donald Trump presidendikampaania käigus. Foto: SCANPIX

Miljardär Donald Trump on praegu USA vabariiklaste eelistatuim presidendikandidaat järgmistel valimistel, selgus ajalehe Washington Post ja telekanali ABC ühise küsitluse tulemustest.

Trumpi toetab 24 protsenti vabariiklastest.

Trump sattus hiljuti kriitika alla seoses kommentaariga, et vabariiklaste endine presidendikandidaat John McCain ei ole sõjakangelane. McCain langes Vietnami sõja ajal vangi.

Küsitluse korraldajate sõnul viidi arvamusuuring osaliselt läbi enne kommentaari, mistõttu see võis pöörata osa Trumpi toetajatest tema vastu.

Teisel positsioonil oli Scott Walker 13 protsendiga ja kolmandal kohal Jeb Bush 12 protsendiga. Ülejäänud vabariiklastest presidendikandidaatide toetus jäi vahemikku kolmest kaheksa protsendini.

Parteid valivad presidendikandidaadi järgmisel aastal, mistõttu on toetusprotsentidel veel palju aega muutuda ja kõikuda.

Senaator McCain ütles Trumpi kommentaaride kohta, et ei oota vabandamist, kuid Trump võiks vabandada nende sõjaveteranide ees, kes on riiki teenides pidanud kannatama sõjavangidena.

Trump pehmendas hiljem kommentaari, öeldes, et ka sõjavangi langenud sõjaväelased on kangelased. Ta kinnitas uudistekanali Fox News usutluses, et austab McCaini.

«Ta meeldis mulle varem palju. Toetasin teda, kogusin palju raha tema kampaaniale president Obama vastu ja kui siin on vääritimõistmist, siis tahan selle parandada,» ütles Trump.

Trump on süüdistanud McCaini selles, et too ei ole saanud sõjaveteranide tervishoiusüsteemi korda.

Varem on Trump langenud kriitika alla muu hulgas selle eest, et nimetas Mehhikost saabuvaid migrante vägistajateks, kes toovad kaasa uimasteid ja kuritegevust. Telekompanii NBC katkestas Trumpiga lepingu seoses tema rassistlike avaldustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles