Prantsuse välisminister sõidab järgmisel nädalal Iraani

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse välisminister Laurent Fabius möödunud nädalal Iraani tuumakõneluste lõppetapis Austria pealinnas Viinis.
Prantsuse välisminister Laurent Fabius möödunud nädalal Iraani tuumakõneluste lõppetapis Austria pealinnas Viinis. Foto: SCANPIX

Prantsuse välisminister Laurent Fabius teatas täna, et külastab pärast ajaloolise Iraani tuumaleppe sõlmimist järgmisel nädalal Teherani.

Fabius ei täpsustanud usutluses Prantsuse raadiole, millal visiit aset leiab. Välisministri abide sõnul sõidab Fabius Iraani tõenäoliselt järgmisel kolmapäeval.

«Olen järgmisel nädalal seal,» ütles Fabius raadiousutluses. «Mind kutsus mu kolleeg Mohammad Javad Zarif. Mind on ka varem kutsutud, kuid ma ei läinud, ent nüüd usun, et visiidiks on kõik paigas.» Välisminister lisas, et kohtub Teheranis ka Iraani presidendi Hassan Rouhaniga.

Esimese kõrge lääne ametiisikuna külastas pärast Iraani tuumaleppe sõlmimist Teherani Saksa majandusminister ja asekantsler Sigmar Gabriel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles