USA kaitseminister arutas Netanyahuga Iraani tuumalepet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ashton Carter ja Benjamin Netanyahu kätt surumas.
Ashton Carter ja Benjamin Netanyahu kätt surumas. Foto: SCANPIX

USA kaitseminister Ashton Carter kohtus täna Iisraeli peaministri Benjamin Netanyahuga, et hajutada Iraani tuumaleppe sõlmimisest tekkinud pingeid, Iisraeli valitsusjuht kutsub USA kongressi saadikuid lepet tagasi lükkama.

Carter alustas Iisraelist ringsõitu Lähis-Idas, mille eesmärk on rahustada USA liitlasi regioonis Iraaniga sõlmitud tuumaleppe suhtes. Eilsel kohtumisel Iisraeli kaitseministri Moshe Yaaloniga andis Carter mõista, et Ühendriigid on valmis laiendama sõjalist koostööd Iisraeliga.

USA kaitseminister külastas ka Iisraeli põhjapiiri Liibanoniga, et hinnata ohtu, mida kujutab endast Iisraeli väitel islamiliikumine Hizbollah.

Iraani süüdistatakse regiooni äärmuslaste, teiste seas Iisraeli vaenlaste Hizbollah ja Hamasi toetamises. Iisraeli väitel võimaldab oodatav Teherani-vastaste sanktsioonide tühistamine Iraanil suurendada abi äärmusrühmitustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles