Austria saadab 500 asüülitaotlejat ajutiselt Slovakkiasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Austria saadab vastavalt teisipäeval allkirjastatud kaheaastasele kokkuleppele 500 asüülitaotlejat ajutiselt Slovakkiasse, teatas siseminister Johanna Mikl-Leitner.

8,5 miljoni elanikuga Austria sai mullu üle 28 000 asüülitaotluse ehk rahvaarvu suhtes kolm korda rohkem kui Euroopa keskmine. Sel aastal ootab Austria vähemalt 75 000 asüülitaotlejat.

Ministri sõnul aitab Slovakkiaga saavutatud kokkulepe koormat leevendada. «See on suurepärane märk solidaarsusest,» ütles Mikl-Leitner.

Slovakkia siseministri Robert Kalinaki sõnul on Austria Slovakkiat minevikus palju aidanud, toetades näiteks pääsu Euroopa Liitu ja Schengeni ruumi. «Tahame oma võla tasuda,» lausus Kalinak.

Asüülitaotlejad paigutatakse augustist septembrini Gabcikovo ülikoolilinnakusse. Vastavalt kaheaastasele kokkuleppele tasub Slovakkia nende majutus-, toidu- ja meditsiinikulud, Austria aga maksab linnaku turvamise eest ning jätkab varjupaigataotlejate menetlemist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles