Lufthansa lennuk pääses napilt kokkupõrkest arvatava drooniga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: AFP/SCANPIX

Varssavi rahvusvahelisele lennuväljale lähenenud lennufirma Lufthansa reisilennuk pääses esmaspäeval napilt kokkupõrkest arvatava drooniga, ametiisikute teatel on see lennufirma jaoks esimene säärane intsident.

Varssavi lennujaama esindaja Przemyslaw Przybylski sõnul leidis vahejuhtum aset esmaspäeva pärastlõunal, kui droon möödus Münchenist saabunud lennukist umbes saja meetri kauguselt. Ohtlik olukord ei juhtunud lennuvälja kohal, vaid umbes viie kilomeetri kaugusel Piaseczno linna juures.

Politsei on algatanud juhtunu suhtes uurimise, et teha kindlaks lennumasina juht.

Lufthansa kõneisiku Bettina Rittbergeri sõnul ilmus 760 meetri kõrgusel lennuki paremale küljele «must objekt, mis meeskonna hinnangul võis olla droon».

Poola lennuameti esindaja Mikolaj Karpinski ütles telekanalile TVN24, et piloodid teatasid droonist viivitamatult lennujuhtidele, kes lennuki ümber suunasid. Karpinski sõnul oli vahejuhtum tõsine. Intsidendi järel suunati ümber veel 20 saabuvat lennukit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles