Ukraina kontaktgrupp jõudis leppeni kuni 100-mm relvade äraviimisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isehakanud Donetski Rahvavabariigi võitlejad
Isehakanud Donetski Rahvavabariigi võitlejad Foto: SCANPIX

Ida-Ukraina konflikti lahendamiseks loodud kolmepoolne kontaktgrupp jõudis teisipäevasel Minski kohtumisel kokkuleppele dokumendi tekstis, milles sätestatakse tankide ja kuni 100-millimeetriste relvade tagasitõmbamises Donbassi kontaktjoonelt, ütles Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) eesistuja Serbia välisminister Ivica Dačić.

Dačići sõnul sätestab kohtumisel heakskiidu saanud dokumendi tekst üksikasjalikult tõendamise protseduuri kontaktjoonelt relvastuse äraviimisest.

OSCE esindaja Martin Sajdiki sõnul jõuti julgeolekuteemasid arutavas kontaktgrupi komisjonis kokkuleppele tankide ja kuni 100-millimeetriste relvade samm-sammulises äraviimises, kuid rõhutas, et dokumenti pole veel allkirjastatud.

Isehakanud Luganski rahvavabariigi esindaja Vladõslav Deinego kinnitas leppeni jõudmist. «Kontaktgrupi töös teatati pausist ning (relvastuse äraviimist) puudutava dokumendi teksti koostamisega alustamisest,» lausus Deinego.

Isehakanud Donetski rahvavabariigi esindaja Deniss Pušilini sõnul kavatsevad Donetski ja Luganski separatistide esindajad dokumendi allkirjastada ja loodavad selle võimalikult kiiret toimumist.

Ukraina presidendi pressiesindaja Svjatoslav Tseholko kinnitusel jõudsid kontaktgrupi pooled kokkuleppele tankide, miinipildujate ja kuni 100-millimeetriste suurtükkide äraviimises Donbassi kontaktjoonelt.

Minski läbirääkimisi korraldav allikas ütles teisipäeval Interfaxile, et kontaktgrupi järgmised kohtumised toimuvad 8. ja 26. augustil.

Kontaktgruppi kuuluvad Ukraina, Venemaa ja OSCE esindajad ning selle kohtumistel osalevad ka isehakanud Donetski ja Luganski rahvavabariigi esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles