Kolm Hispaania ajakirjanikku jäid Süürias kadunuks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjanikud lahingutest laastatud Aleppos
Ajakirjanikud lahingutest laastatud Aleppos Foto: SCANPIX

Hispaania ajakirjanike liit teatas, et Süürias Aleppos jäid kadunuks kolm hispaanlasest ajakirjanikku, kes arvatakse olevat islamivõitlejate poolt röövitud.

Hispaani ajakirjanike liidu juhi Elsa Gonzalesi sõnul toimuvad Aleppos lahingud ning neil puuduvad andmed ajakirjanike liikumise kohta, edastab AFP.

Liidu andmetel reisisid kolm vabakutselist ajakirjanikku 10. juulil Süüriasse Türgist ning viimati olid nad Hispaania kolleegidega kontaktis paar päeva hiljem.

«Me ei tea, kas nad kõik kajastasid Aleppo sündmusi, kuid üks aasta tagasi rööviti samas linnas siis seal olnud kolm hispaanlasest ajakirjanikku,» lisas Gonzales.

Aleppos on lahingutegevus käinud alates 2012. aastast ning linn on jagunenud Süüria valitsusvägede ja mässuliste kontrolli all olevateks piirkondadeks.

Äärmusgrupeering Islamiriik kontrollib Aleppo äärelinnu ning selle võitlejad on varem mitmel korral röövinud lääneriikide kodanikke, kaasa arvatud ajakirjanikke ning nad hukanud.

Alates 2013. aasta suvest Süürias toimunud inimröövide taga on olnud enamjaolt Islamiriik, kuid inimesi on röövinud ka Süüria valitsusvägede üksused, osa mässulisi ning ka kuritegelikud gängid, mille liikmed lõikavad sõjast kasu.

Hispaania välisministeeriumi teatel on nad juhtumiga kursis ning oma riigi kodanikke otsitakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles