Eurotunnel taotleb migrantide põhjustatud häirete hüvitamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rong Eurotunnelis Calais lähedal
Rong Eurotunnelis Calais lähedal Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS

La Manche´i aluse raudteetunneli operaatorfirma teatas täna, et taotleb Briti ja Prantsuse valitsuselt ebaseaduslike immigrantide põhjustatud häirete hüvitamist 9,7 miljoni euro ulatuses.

Eurotunneli teatel läksid turvameetmed Prantsusmaalt Inglismaale pääseda üritavate illegaalide peatamiseks 2015. aasta esimeses pooles maksma 13 miljonit eurot. 2014. aastal kulus turvameetmetele sama summa terve aasta jooksul.

Briti valitsus on juba lubanud tasuda 4,7 miljonit.

Kaks kolmandikku kuludest, mille hüvitamist firma soovib, on seotud turvatarade püstitamise ja teiste julgeolekumeetmetega, ülejäänu on mõeldud katma liini sulgemisest saamata jäänud tulu.

Tuhanded illegaalid üritavad Prantsuse sadamalinnas Calais´s pääseda Suurbritannias suunduvatele veoautodele ja kaubarongidele. Viimastel nädalatel on tunnelis ja selle sissepääsu juures saanud surma vähemalt neli inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles