Blair hoiatas Tööerakonda vasakule kaldumise eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tony Blair
Tony Blair Foto: SCANPIX

Briti endine peaminister Tony Blair sekkus täna leiboristide uue juhi valimistesse, arvamusküsitlused näitavad vasakpoolse Jeremy Corbyni edu.

Tööerakonna kõige pikaajalisem valitsusjuht Blair hoiatas leiboriste vasakule kaldumise eest, kui partei soovib toibuda maikuisest hävitavast lüüasaamisest ja võita järgmised üldvalimised 2020. aastal.

«Kui keegi ütleb, et tema süda toetab vasakpoolsust, siis soovitan ma siirdamist, sest see on lihtsalt totter,» ütles Blair Londonis leiboristide toetajatele. «Mina ei tahaks võita vanamoelise vasakplatvormi abil. Teisisõnu, isegi kui peaksin seda teeks võidule, ei valiks ma seda.»

Blair, kelle sõnul leiboristid peaksid hõivama poliitilise tsentri, lisas, et ei anna oma toetust ühelegi kandidaadile erakonna juhi kohale.

Uuringufirma YouGov poll küsitlus ajalehele The Times näitas kolmapäeval, et parteijuhi valimistel võidaks lõppvoorus kasinusmeetmete vastane Corbyn.

Leiboristid ja erakonna toetajad valivad uue parteijuhi 12. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles