Valge Maja on lõpusirgel plaaniga Guantanamo sulgemiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhiivkaader Guantanamo vangilaagrist.
Arhiivkaader Guantanamo vangilaagrist. Foto: SCANPIX

Valga Maja on viimases etapis plaaniga Guantanamo vangilaagri sulgemiseks, teatas kolmapäeval eestkõneleja Josh Earnest.

Earnest sõnul on vangilaagri sulgemine president Barack Obama jaoks üks peamisi riikliku julgeolekuprioriteete ja administratsioon läheneb lõpusirgele plaaniga, mille kohaselt asutus suletakse.

Kuuba välisminister Bruno Rodriguez kutsus esmaspäeval lõpetama USA majandusblokaadi Kuuba vastu ning kannustas tagasi andma territooriumi, mida Ühendriigid kasutavad Guantanamo sõjaväebaasina.

USA välisminister määras juuni lõpul ametisse presidendi eriesindaja, kelle ülesandeks on juhtida Ühendriikide jõupingutusi Kuubal asuva Guantánamo mereväebaasis asuva vangilaagri sulgemist. Ametisse määrati jurist Lee Wolosky, kes on kahe varasema presidendi administratsioonis töötanud kõrge ametnikuna rahvusvaheliste ohtude alal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles