Läti seimispiiker kritiseeris valitsust rändepoliitika eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid Itaalias.
Migrandid Itaalias. Foto: SCANPIX

Läti valitsus on ajanud omamoodi jaanalinnupoliitikat migratsiooni küsimuses, vältides vastuste andmist tõsistele küsimustele, sõnas Läti parlamendispiiker Ināra Mūrniece konservatiivsest Rahvuslaste Ühendusest.

«Selline jaanalinnupoliitika ei vii millegi heani. See pole parim lahendus. Kohe, kui tekivad pakilised küsimused, tuleb valitsusel neile vastata,» lausus Mūrniece.

«Valitsus pole teinud oma kodutööd. Suuresti selle pärast korraldatakse ka meeleavaldus - et nõuda vastuseid pakilistele küsimustele," sõnas spiiker.

Samuti lisas Mūrniece, et ta ei taha sõrmega kellelegi osutada, kuid et läbirääkimistel migrantide küsimuses EL-iga esindavad Lätit peaminister Laimdota Straujuma ning siseminister Rihards Kozlovskis.

«Kommunikatsioon avalikkusega pole olnud hea. Mitmetele küsimustele pole vastuseid andnud ei seadusandjad ega valitsus,» lisas ta.

Läti nõustus võtma EL-i ümberpaigutamis- ja ümberasustamiskava alusel vastu 250 pagulast.

Neljandal augustil kavatsevad Rahvuslaste Ühendus ja mitu põgenike vastast Läti rühmitust korraldada 4. augustil Riias migrantide vastase meeleavalduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles