Varssavi toetab Montenegro NATO-ambitsioone

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO hävitajad.
NATO hävitajad. Foto: SCANPIX

Varssavi toetab Montenegro NATO-ambitsioone ning julgustab teisi alliansi liikmesriike sama tegema, sõnas Poola välisminister Grzegorz Schetyna täna visiidil Prištinas.

Schetyna viibib Montenegros kõnelustel riigi liitumise üle alliansiga. Välisministri sõnul aitaks Montenegro NATOsse toomine stabiliseerida olukorda Balkani lääneosas ning tuua lähemale Montenegro astumine Euroopa Liitu.

Poola kavatseb julgustada ka teisi NATO liikmesriike ühinemisprotsessi kiirendama, lisas minister.

«Erinevalt näiteks Gruusiast on NATO antud küsimuses kõhkleval seisukohal. Me tahame julgustada allianssi - või vähemalt selle prominentsemaid liikmeid - kutsuma Montenegrot NATOsse. Usume, et selle kasuks räägivad mitmed mõistlikud põhjused,» sõnas välisminister.

Kuigi Montenegro poliitiline eliit on NATOga ühinemise poolt, siis osa riigi elanikkonnast on alliansi suhtes vaenulikult meelestatud 1999. aasta pommitamiste tõttu Kosovo relvakonflikti ajal, lisas Schetyna.

Otsuse Montenegro liitumise kohta võib langetada detsembris, sõnas minister.

Prištinas viibib lisaks Schetynale Horvaatia, Rumeenia ja Ungari välisministrid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles