Kurdirühmitus tappis Istanbulis väidetava ISi liikme

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi politseinikud tapetud ametivendi mälestamas.
Türgi politseinikud tapetud ametivendi mälestamas. Foto: SCANPIX

Türgis ebaseaduslikuks kuulutatud kurdide erakonnaga liidus olev relvarühmitus tappis Istanbulis äärmusrühmituse Islamiriik (IS) liikme, teatas kohalik meedia täna.

Kurdid tapsid Mürsel Güli teisipäeval. Ajalehe Hürriyet teatel võitles mees Süürias Islamiriigi ridades.

Ebaseadusliku Kurdistani Töölispartei (PKK) haru Patriootlik-Revolutsiooniline Noorteliikumine (YDG-H) võttis tapmise eest ka vastutuse.

Organisatsiooni väitel tuli mees Istanbuli seitsme kuu eest haavade tõttu, mis ta sai lahingutes kurdivägede vastu Kobanes.

Väidetavalt kavandas Gül rünnakuid ka Istanbulis. Türgi politsei pole ISi ja Güli vahel sidemeid tuvastanud, teatasid võimud.

Esmaspäeval sai enesetapurünnakus Türgi piirilinnas Suruçis surma 32 ja haavata üle 100 inimese. Plahvatus leidis aset linnas kogunenud noorte aktivistide seas, kes valmistusid abi viimiseks Süüria linna Kobanesse.

PKK sõjaline tiib võttis eile vastutuse ka kahe Türgi politseiniku tapmise eest Süüria piiri lähedal ning teatas, et tegemist oli kättemaksuga 32 ohvrit nõudnud pühasõdalaste rünnaku eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles