ÜRO esindaja kohtus rahukõneluste asjus Süüria välisministriga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria lapsed rusude keskel.
Süüria lapsed rusude keskel. Foto: SCANPIX

ÜRO esindaja Süürias kohtus täna Damaskuses Süüria välisministriga, kellega arutati võimalusi teha lõpp Süüria kodusõjale.

«Staffan de Mistura teavitas oma kõnelustest mitmetes riikides välisminister Walid Muallemi,» teatas Süüria riiklik uudisteagentuur SANA.

Diplomaat on viimasel kuul kohtunud Süüria relvakonflikti erinevate osapooltega ning mitmete välisriikide esindajatega.

ÜRO esindaja on külastanud rahukõneluste asjus Hiinat, Türgit, Jordaaniat, Egiptust ning Iraani, mis on Süüria režiimi üks suurimaid liitlasi.

De Mistura kohtus Ammanis ja Kairos ka Süüria opositsiooni juhtidega.

28. juulil esitab ta oma ülevaate rahuvõimalustest ÜRO Julgeolekunõukogule.

Muallemi väitel toetab ta de Mistura püüdlusi leida konfliktile poliitiline lahendus ning et Damaskus seisab silmitsi ekstremismiga.

«Süüria jaoks on terrorismi ning selle rahastamise ja toetamise peatamine suurim prioriteet,» ütles Muallem.

Samuti väljendas välisminister toetust Vene presidendi Vladimir Putini ettepanekule lõpetada Süüria relvakonflikt. Venemaa ei ole samas toetanud resolutsioone, mille eesmärk on survestada Assadi režiimi.

Süüria kodusõja algusest on hukkunud umbes 230 000 inimest ning umbes pool riigi elanikest on pidanud oma kodu maha jätma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles