Türgi kavatseb riikliku julgeoleku tagamiseks rakendada kõiki meetmeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi peaminister Ahmet Davutoglu julgeolekunõukogu istungit juhatamas.
Türgi peaminister Ahmet Davutoglu julgeolekunõukogu istungit juhatamas. Foto: HANDOUT/REUTERS

Türgi peaministri Ahmet Davutoğlu administratsioon teatas neljapäeval, et võimud kavatsevad rakendada kõiki vajalikke meetmeid riikliku julgeoleku ja avaliku korra tagamiseks.

Türgi tankid avasid neljapäeval tule äärmusrühmituse Islamiriik (IS) positsioonidele Süürias, kust tulistatud kuulide läbi oli neljapäeval hukkunud üks ja haavata saanud neli Türgi sõdurit.

Tegemist on seni ägedaima tulevahetusega ISi ja Türgi sõjaväe vahel. Telekanali NTV andmeil sai surma ka vähemalt üks džihadist.

Kolme päeva eest oli enesetapurünnakus piirilinnas Suruçis surma saanud vähemalt 32 inimest. Plahvatus leidis aset noorte aktivistide seas, kes valmistusid abi viimiseks Süüria linna Kobanesse.

Peaminister Ahmet Davutoğlu sõnul tehti teisipäeval kindlaks enesetapuründaja isik, lisades, et suitsiidipommaril olid arvatavasti sidemed ISi pühasõdalastega.

Tegemist oli esimese rünnakuga Türgi pinnal, milles Ankara süüdistas otsesõnu ISi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles