Türgi lubab Ühendriikidel kasutada lennuväebaasi ISi pommitamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi president Recep Tayyip Erdogan ja USA president Barack Obama arutasid ISiga võitlemise strateegiat juba Walesis.
Türgi president Recep Tayyip Erdogan ja USA president Barack Obama arutasid ISiga võitlemise strateegiat juba Walesis. Foto: / AA / TT/ANADOLU AJANSI

Türgi lubab Ühendriikidel kasutada Incirliki lennuväebaasi sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) pommitamiseks, teatasid neljapäeval USA ametnikud.

Ankara ja Washington jõudsid kokkuleppele pärast kuid kestnud läbirääkimisi, kuid avaldus tuli samaaegselt uudistega, et Türgi tankid avasid neljapäeval tule ISi positsioonidele Süürias, kust tulistatud kuulide läbi oli neljapäeval hukkunud üks ja haavata saanud neli Türgi sõdurit.

Türgi peaministri Ahmet Davutoğlu administratsioon teatas neljapäeval, et võimud kavatsevad rakendada kõiki vajalikke meetmeid riikliku julgeoleku ja avaliku korra tagamiseks.

Türgi president Recep Tayyip Erdogan ja USA president Barack Obama leppisid päev varem kokku kahe riigi koostöö tõhustamises võitluses sunniitliku äärmusrühmitusega Islamiriik (IS), teatas Valge Maja.

Presidendid pidasid kolmapäeval telefonivestluse, kus arutasid regionaaljulgeolekut ja muu hulgas võimalusi Türgi ja Süüria piiri kindlustamiseks, et sealt ei pääseks üle välisvõitlejaid, kes soovivad liituda pühasõdalastega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles