Koosmeele Keskus on valmis ühinema Läti valitsusega

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia linnapea Nils Usakovs ja Koosmeele Keskuse peaministrikandidaat Jānis Urbanovičs (esiplaanil).
Riia linnapea Nils Usakovs ja Koosmeele Keskuse peaministrikandidaat Jānis Urbanovičs (esiplaanil). Foto: SCANPIX

Valimistel teise tulemuse saavutanud vasakpoolne valimisliit Koosmeele Keskus lubas toetada peaminister Valdis Dombrovkskist nii parlamendis kui ka valitsuses.

Eile teatas Dombrovskis, et ootab uude valitsusse lisaks valimised võidnud Ühtusele veel kolme erakonda ja valimisliitu, kelle seas oli ka venemeelseks peetav Koosmeele Keskus, vahendas lõunanaabrite uudistevõrk LETA.

Seni parlamendis vaid opositsioonis olnud Koosmeele Keskuse liidrid Nils Usakovs ja Jānis Urbanovičs tervitasid Dombrovskise soovi moodustada nn üksmeele koalitsioon, mis oleks kogu rahva valitsus.

«Parlamendisaadikud said rahvalt mandaadi jõuda ühise eesmärgi nimel omavahel kokkuleppele. Just seda Läti elanikud ootavadki,» seisis Koosmeele Keskuse ametlikus teates, milles nimetati peamiselt venekeelse elanikkonna huve esindava erakonna kaasamist sammuks Läti riigi huvides.

«Me peame majanduskriisi ületamiseks võtma vastu tegevuskava ja samal ajal säilitama ka sotsiaalse stabiilsuse. Leppides kokku ühistes jõupingutustes, on Koosmeele Keskus valmis pakkuma Dombrovskisele vajalikku toetust parlamendis ja valitsuses.»

Lisaks Koosmeele Keskusele ootab Dombrovskis valitsuskoalitsiooni ka seniseid partnereid Roheliste ja Põllumeeste Liitu ning Isamaale ja Vabadusele / LNNK. Viimased on varem kõige häälekamalt vastu seisnud igasugusele koostööle mullu idanaabrite võimupartei Ühtse Venemaaga koostööleppe sõlminud Koosmeele Keskusega.

Dombrovskis andis võimalikele koalitsiooniparlneritele aega esmaspäevani, et Ühtsuse pakkumisele vastata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles