Obama kutsus Suurbritanniat Euroopa Liitu jääma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Obama Briti peaminister Cameroni hoiatamas.
Obama Briti peaminister Cameroni hoiatamas. Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama kannustas Suurbritanniat Euroopa Liitu jääma, öeldes, et see on vajalik aitamaks säilitada riigi ülemaailmset mõju.

«Ühendkuningriigi olemine Euroopa Liidus annab meile suurema kindlustunde transatlantilise liidu tugevusest,» sõnas Obama eile Briti rahvusringhäälingu BBC vahendatud kommentaarides.

Obama sõnul tahab Washington, et Suurbritannia jätkaks seda mõju.

USA president nimetas Euroopa Liitu Teise maailmasõja järel loodud institutsioonide nurgakiviks, mis aitas muuta maailma kogukonda turvalisemaks ja õitsvamaks.

Briti konservatiivist peaminister David Cameron on lubanud enne 2017. aasta lõppu korraldada rahvahääletuse Suurbritannia EL-i jäämise üle.

Cameron soovib muuta Suurbritannia ELi liikmesuse tingimusi enne referendumi läbiviimist.

Cameron ütles eelmisel kuul Saksamaal maailma seitsme juhtiva tööstusriigi tippkohtumisel ajakirjanikele, et tema eesmärk on läbirääkimiste kaudu saada lepe, mis vastab Suurbritannia huvidele ning seejärel soovitada Ühendkuningriigi jäämist ELi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles