Dombrovskis: Koosmeele Keskus peab tunnistama nõukogude okupatsiooni

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1940. aastal okupeeris NSV Liit Eesti kõrval ka Läti ja Leedu.
1940. aastal okupeeris NSV Liit Eesti kõrval ka Läti ja Leedu. Foto: Wikipedia.org

Läti peaministri Valdis Dombrovskise sõnul peab vasakpoolne valimisliit Koosmeele Keskus tunnistama NSV Liidu okupatsiooni Lätis, kui soovib valitsusse pääseda.

Dombrovskis ja hiljutised parlamendivalimised võitnud parempoolse Ühtsuse juht Ģirts Valdis Kristovskis tegid vastava avalduse täna kohtumisel president Valdis Zatlersiga, vahendas lõunanaabrite uudistevõrk LETA.

Täna teatas peamiselt venekeelseid Läti elanike esindav Koosmeele Keskus, et on valmis toetama Dombrovskist nii valitsuses kui ka parlamendis. Vastava pakkumise tegi Dombrovskis eile ka senistele koalitsioonipartneritele Roheliste ja Põllumeeste Liidule ja Isamaale ja Vabadusele / LNNK-le.

Dombrovskise sõnul peavad koalitsioonipartnerid teatud põhimõttelistes küsimustes olema ühel meelel. Sellisteks põhimõteteks on peaministri sõnul näiteks see, et Läti riigikeeleks on ainult läti keel või asjaolu, et NSV Liit okupeeris Läti.

Veel nimetas Dombrovskis naturalisatsiooniprotsessi ning riigi senise välispoliitika jätkamist ning heanaaberlikke suhteid Venemaaga.

Koosmeele Keskus ei toeta Afganistani-missiooni ning soovib seal teenivate sõdurite kodumaale toomist. Dombrovskise sõnul kujuneb Afganistanist üks koalitsiooniläbirääkimiste teema.

«Kui me lepime kokku ühistes koostöö põhimõtetes, on koalitsioon jätkusuutlik ning seda toetavad nii ühiskond kui ka seim,» kommenteeris Dombrovskis.

Koosmeele Keskus pole aga veel avaldanud, mis tingimustel nad on nõus võimuliidus osalema. Ka põiklesid täna Zatlersiga kohtunud valimisliidu liidrid Nils Ušakovs ja Jānis Urbanovičs kõrvale küsimusest, kas erakond tunnistab nõukogude okupatsiooni Lätis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles