Prantsuse parlamendisaadikud: Krimmis mingit okupatsiooni pole!

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paremalt esimene Thierry Mariani, paremalt teine Krimmi juht Sergei Aksjonov
Paremalt esimene Thierry Mariani, paremalt teine Krimmi juht Sergei Aksjonov Foto: Alexei Pavlishak/TASS

Krimmi poolsaart külastavad kümme Prantsuse parlamendisaadikut nägid oma silmadega, et poolsaar pole okupeeritud ning selle inimesed elavad vaba ja õnnelikku elu, ütles Prantsuse delegatsiooni juht Thierry Mariani täna.

«Nägime nende kahe päeva jooksul oma silmadega, et pole mingit okupatsiooni ja relvastatud inimesi. (Krimmi) rahvas on vaba. See on rahumeelne piirkond ning rahvas elab seal vaba ja õnnelikku elu,» lausus Mariani täna Sevastopolis.

Delegatsiooni kuulub kümme saadikut Prantsuse parlamendi ülem- ja alamkojast. Esindajad alustasid visiiti 22. juulil Moskvas ning külastasid seejärel ka Krimmi poolsaart.

Teiste seas kohtuti Vene riigiduuma esimehe Sergei Narõškini, Krimmi võimujuhi Sergei Aksjonovi ja Krimmi riiginõukogu esimehe Vladimir Konstantinoviga.

Rahvusvaheline kogukond pole tunnustanud Ukrainale kuuluva Krimmi poolsaare annekteerimist, mis leidis aset 2014. märtsis. Venemaa president Vladimir Putin ütles tänavu aprillis, et Krimmi taasühendamine Venemaaga oli ajaloolise õigluse jaluleseadmine.

Kiiev ja Pariis on väljendanud parlamendisaadikute Krimmi visiidi asjus pahameelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles