Mägi-Karabahhis langes lahingtegevuses kuus sõdurit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armeenia sõdurid Mägi-Karabahhis
Armeenia sõdurid Mägi-Karabahhis Foto: SCANPIX

Aserbaidžaani ja Armeenia relvajõudude kokkupõrkes Mägi-Karabahhis hukkus üks Aserbaidžaani ja viis Armeenia sõdurit, teatas Bakuu täna.

Aserbaidžaani relvajõud tõrjusid Mägi-Karabahhis Armeenia vägede pealetungi, tappes viis Armeenia sõdurit, teatas Aserbaidžaani kaitseministeerium. Lisaks hukkus ka üks aseri sõdur Eldar Fatalijev, lisati avalduses.

Armeenia relvajõud sooritasid mürsurünnakuid Aserbaidžaani positsioonidele reedel ja laupäeva varahommikul. Kõikidele rünnakutele avati vastutuli ning pärast viie sõduri hukkumist pidid Armeenia väed taanduma, öeldi avalduses.

Armeenia varasemal teatel rikkusid Aserbaidžaani väed nõndanimetatud Mägi-Karabahhi Vabariigi kontaktjoonel kehtivat relvarahu umbes 140 korral, tulistades reede hilisõhtust laupäeva varahommikuni umbes 2000 lasku.

Mägi-Karabahh on enamasti armeenlastega asustatud endine Aserbaidžaani autonoomne oblast, mille staatuse üle puhkes 1980. aastate lõpus relvastatud konflikt aserite ja armeenlaste vahel. Lahingutes hukkus hinnanguliselt 30 000 inimest ja ala läks Armeenia ja kohalike mässuliste kontrolli alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles