Suurbritannia tühistas enamiku soovitusest vältida Iraani reisimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraanlased rõõmustasid tuumaenergeetika kokkuleppe üle.
Iraanlased rõõmustasid tuumaenergeetika kokkuleppe üle. Foto: Reuters

Suurbritannia tühistas laupäeval valdava osa oma kodanikele tehtud soovitusest vältida Iraani reisimist.

Britid põhjendasid otsust tuumaleppe sõlmimise järel «vähenenud vaenulikkusega». Siiani peeti asjakohaseks Iraani reisimist vaid hädavajalikel juhtudel.

Valitsuse reisiinfo lehel on «rohelisena» märgitud peaaegu kogu Iraani territoorium. Iraak, Pakistan ja Afganistan on jätkuvalt märgitud «punaseks», millega soovitatakse vältida viimastesse reisimist.

Briti kodanikud peaksid ikkagi hoolikalt kaaluma Iraani reisimise riske, kuid Iraani presidendi Hassan Rouhani juhtimisel on olukord riigis muutunud, öeldi Briti välisministeeriumi avalduses.

«Meie poliitika on anda nõu reisimise vastu piirkonda, kus meie hinnangul on riskid vastuvõetamatult kõrged,» lausus Briti välisminister Philip Hammond.

«Meie hinnangul kehtib taoline olukord jätkuvalt Iraani mõnedes piirkondades, täpsemalt piiril Iraagi, Afganistani ja Pakistaniga,» lisas ta.

«Samas usume, et Iraani teistes piirkondades on risk Briti kodanikele muutunud, mis on osaliselt tingitud president Rouhani valitsuse ajal vähenenud vaenulikkusest.»

 London on varasemalt teatanud, et soovib tänavu aasta lõpuks taasavada suursaatkonna Teheranis. Esindus suleti 2011. aastal pärast seda, kui sellesse tungisid meeleavaldajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles