Jeemenis hukkus koalitsioonivägede õhulöökides 120 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhulöökides viga saanud laps haiglas.
Õhulöökides viga saanud laps haiglas. Foto: SCANPIX

Saudi Araabia juhitud koalitsioonivägede õhulöökides Jeemeni edelaosas hukkus vähemalt 120 tsiviilisikut ning haavata sai kümneid inimesi, teatasid laupäeval meedikud ja julgeolekutöötajad uudisteagentuurile AP.

Reede ööl vastu laupäeva sooritati õhulööke Mokhba linnale, mis asub Ta‘izzi linna lähistel, ütlesid meedikud.

Rünnak tabas elamurajooni, kus elasid linna elektrijaama töötajad, lisasid allikad. Plahvatused tegid maatasa mitmeid elumaju ja mitukümmend inimest sai haavata. Ohvrite seas oli hulgaliselt naisi ja lapsi.

Mõnede pealtnägijate sõnul sooritati õhulöök Mokhbale kogemata, teiste sõnul olid huthid asunud linnas positsioonidele.

Sõjaväeallikate sõnul sooritati ööl vastu laupäeva mitmeid õhulööke üle terve Jeemeni, sealhulgas ka sadamalinnale Adenile.

Jeemeni relvakonfliktis on huthid ja endisele presidendile Ali Abdullah Saleh'le lojaalsed jõud vastamisi riigi lõunaosa separatistidega, kohalike maavägede ja hõimuvõitlejate, sunniidi äärmuslaste ja eksiilis viibivale riigipeale Abed Rabbo Mansour Hadile lojaalsete jõududega. Saudi Araabia juhitav koalitsioon alustas õhulööke märtsi lõpus.

ÜRO andmeil on konfliktis hukkunud märtsist saati üle 3640 inimese, kellest üle pooled on tsiviilisikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles