Türgis hukkus pommirünnakus kaks sõdurit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänav Türgis.
Tänav Türgis. Foto: SCANPIX

Türgi peamiselt kurdidega asustatud kaguosas hukkus täna autopommirünnakus kaks sõdurit pärast seda, kui separatistliku Kurdistani Töölispartei (PKK) sõjaline tiib teatas, et tingimused relvarahu säilitamiseks Türgi valitsusega on kadunud.

Autopomm plahvatas Diyarbakiri provintsis sõdurite möödumise ajal, teatasid kohalikud võimud. Neli inimest sai plahvatuses ka vigastada.

Vastutust rünnaku eest otseselt keegi võtnud ei ole.

Mõlemad pooled olid siiani laias laastus järginud 2013. aastal saavutatud habrast relvarahu.

Türgi korraldas laupäeva varahommikul õhulöökide teise laine, mille eesmärgiks on Ankara sõnul terroriohtude likvideerimine. Õhulöögid sooritati IS-i võitlejatele Süürias ja ka PKK võitlejatele Iraagis. Ankara kinnitas laupäeva varahommikul toimunud rünnakut PKK-le, lisades, et Türgi õhujõud ründasid viimaseid seitsmes sihtmärgis.

Türgis keelatud PKK on Iraagis kohal olnud kaua ning sel on väljaõppelaagrid Dohukis, mis piirneb ka kurdide aladega Süürias. Arbili on PKK poliitiline juhtkond kasutanud pikka aega turvalise pelgupaigana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles