Iraani välisminister alustas tuumaleppe küsimuses Araabia ringreisi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani välisminister Mohammad Javad Zarif.
Iraani välisminister Mohammad Javad Zarif. Foto: SCANPIX

Iraani välisminister saabus täna Kuveiti, alustades sellega oma ringreisi Araabia riikides, mille eesmärk on luua tihedamaid sidemeid regioonis pärast tuumaleppe sõlmimist maailma juhtriikidega.

Saudi Araabia ning teised Läänega liidus olevad Araabia riigid on kahelnud Iraani ambitsioonides seoses selle vastuolulise tuumaprogrammiga, kuid on väljendanud ka lootust, et tuumalepe suurendab julgeolekut piirkonnas.

Iraani välisminister Mohammad Javad Zarif kohtub täna Kuveidi välisministri Sheikh Sabah Khaled Al Hamad Al Sabah'ga. Hiljem peab ta kõnelusi valitseva emiiri Sheikh Sabah Al Ahmed Al Sabah'ga.

Iraan ja kuus suurriiki - USA, Suurbritannia, Prantsusmaa, Venemaa, Hiina ja Saksamaa - sõlmisid 14. juulil ajaloolise tuumaleppe, mis piirab Iraani tuumategevust ja leevendab islamivabariigi suhtes kehtestatud rahvusvahelisi sanktsioone.

Teheran on alati eitanud igasuguseid tuumarelva ehitamise ambitsioone.

Pärast Kuveiti suundub Iraani välisminister Katari ja seejärel Iraaki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles