Putin: Venemaa peab säilitama oma staatuse suure merejõuna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Putin mereväe päeva pidustustel.
Putin mereväe päeva pidustustel. Foto: SCANPIX

Venemaa on tõestanud ennast suure merejõuna ning merevägi tagab edukalt riigi kaitsevõimekust, ütles president Vladimir Putin täna pöördumises.

«Meie kodumaa on tõestanud end suure merejõuna tänu meremeeste vaprusele, laevaehitajate talendile, kuulsate maadeuurijate ja mereväejuhtide söakusele. Meile on selline staatus suur vastutus ajaloo ees, meie esiisade ees, kes ehitasid Venemaa merenduse hiilgust ja, loomulikult, tulevaste põlvkondade ees, kellele peame pärandama kaasaegse ja võimsa mereväe,» ütles Putin mereväe päeva puhul pöördumises Balti laevastikule.

«Merevägi tagab edukalt riigi kaitsevõimekuse, kaitseb tema rahvuslikke huve. See hõlmab ka Balti laevastikku, mis edukalt täidab ülesandeid mitte ainult meie kodusel Läänemerel, vaid ka mujal ookeanidel, näidates auga oma lippu,» lisas president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles