Pildid: Muqdisho hotelliplahvatuses hukkus vähemalt kaheksa inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Somaalia pealinnas Muqdishos rammis enesetapuvõitleja lõhkeainelaadungiga veokiga ühe kõige rohkem turvatud hotelli välimist turvaseina, kahjustades rängalt hoonet ja tappes kaheksa inimest, teatas politseikapten Mohammed Hussein.

Rünnaku eest võttis vastutuse terrorivõrgustikuga Al-Qaeda seotud äärmusrühmitus Al-Shabaab.

Lukuslikku Jazeera hotelli peeti seni kõige turvalisemaks. Hotellis asuvad mitme riigi esindused ning seal peatusid sageli diplomaadid, välismaalased ja riigipead.

«See on tõesti hirmutav - hävitada selliselt Jazeera hotell tähendab, et turvaseinad ei suuda muuta kedagi turvaliseks,» ütles üks pealtnägija Yusuf Mohammed.

Plahvatus purustas hotelli kaheksa numbrituba ning jahmatas Somaalia pealinna elanikke.

«Nad tahtsid kogu hotelli maatasa teha,» ütles politseinik Mohamed Ali.

Plahvatuses sai viga paarkümmend inimest.

Al-Shabaab ütles avalduses, et korraldas rünnaku kättemaksuks kümnete tsiviilisikute surma eest Aafrika Liidu vägedes osalevate Etioopia üksuste käe läbi.

Mässulised ütlesid, et võtsid hotelli sihtmärgiks, kuna seal asuvad Lääne saatkonnad, mis aitavad koordineerida rünnakuid Al-Shabaabi vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles