Peaminister Davutoğlu: Türgi ei saada maavägesid Süüriasse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahmet Davutoğlu
Ahmet Davutoğlu Foto: SCANPIX

Türgi peaministri Ahmet Davutoğlu teatel ei plaani Türgi saata Süüriasse maavägesid.

Peaminister kommenteeris relvakonflikte kurdidega ning võitlust Islamiriigiga väljaandele Hürriyet, vahendab mtv.fi.

Davutoğlu sõnul on Türgil USAga kokkulepe, et Türgi toetab õhurünnakutega Süüria mõõdukaid mässulisi võitluses äärmusrühmitusega Islamiriik.

Türgi tegi ettepaneku kutsuda kokku ÜRO Julgeolekunõukogu, et arutada Türgis tekkinud olukorda. Julgeolekunõukogu istung peaks toimume homme, 28. juulil.

Türgi õhujõud tegid eile rünnaku naaberriiki Iraaki, kus rünnaku sihtmärgiks on terroristlikuks organisatsiooniks kuulutatud Kurdistani Tööpartei (Partiya Karkerên Kurdistan – PKK) võitlejad.  

Türgi ja kurdi mässuliste vahelised kokkupõrked intensiivistusid pärast seda kui kaks türklasest sõdurit hukkus ja neli sa vigastada autopommirünnakus Türgis Diyarbakiri maakonnas, kus enamik elanikest on kurdid.

Istanbulis Gazis hukkus möödunud nädalalõpul rahvarahutuste käigus politseinik.

Möödunud reedel alanud väljaastumise põhjustas see, et politseinik tappis vasakäärmusliku rühmituse rahvavabastuspartei-rinde (DHKP-C) liikme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles