Cameron arutab Kagu-Aasias kaubandust, võitlust ISi vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Cameron.
David Cameron. Foto: AP/Scanpix

Briti peaminister David Cameron alustab täna visiiti Kagu-Aasia riikidesse, lootes sõlmida 1,2 miljardi dollari ulatuses kaubandusleppeid ning ärgitada suuremale koostööle võitluses sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) vastu.

Cameroni neli päeva kestva ringsõidu esimene sihtkoht on Indoneesia. Teda saadavad 30 Briti äriliidrit ning kaubandusminister. Ta külastab ka Singapuri, Vietnami ja Malaisiat.

Briti peaminister kasutab kohtumist Indoneesia presidendi Joko Widodo ja Malaisia valitsusjuhi Najib Razakiga arutamaks võitlust ühise vaenlase, ISi pühasõdalaste vastu, kes on haaranud enda kontrolli alla suuri territooriume Iraagis ja Süürias.

Sajad noored britid on ühinenud ISiga, suurendades kartusi, et nad võivad naastes korraldada rünnakuid kodumaal.

Pühasõdalaste oht on tähelepanu all ka seetõttu, et IS võttis vastutuse eelmisel kuul korraldatud  rünnaku eest Tuneesia hotellile, mis nõudis 30 briti elu.

Indoneesia, mis on maailma suurima moslemitest elanikkonnaga riik ja pikka aega võidelnud äärmuslusega, kardab, et IS on meelitanud oma ridadesse kuni 500 indoneeslast. Pühasõdalastega on ühinenud ka malaislasi.

Tegemist on Cameroni esimese visiidiga väljaspoole Euroopat pärast tagasivalimist tänavu mais.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles