Ādaži väebaasi tunginute advokaadid taotlevad uurimise lõpetamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimirs Lindermans
Vladimirs Lindermans Foto: Roman Koksarov/AP

Läti relvajõudude Ādaži väebaasi tunginud Vene kodanike ja Kremli-meelse aktivisti Vladimirs Lindermansi advokaadid palusid kaitsepolitseil kahtlusaluste suhtes alustatud kriminaalmenetlus lõpetada.

Lindermans kirjutas Facebookis, et advokaatide hinnangul puudub kriminaalmenetluseks alus. Tema hinnangul alustas kaitsepolitsei kriminaalmenetlust üksnes soovist õhutada ühiskonnas Vene-vastast hüsteeriat ning näidata väebaasi tunginud venemaalasi kurikuulsate roheliste mehikestena.

Möödunud kuul tungis kaks Eduard Limonovi juhitava erakonna Teine Venemaa aktivisti Ādaži sõjaväebaasi territooriumile. Mehed võeti kinni, neid süüdistatakse terrorismis ja spionaažis ning võidakse 20 aastaks trellide taha saata.

8. juulil pidas Läti politsei kinni natsionaalbolševik Lindermansi, kahtlustades teda Ādaži väebaasi tunginute abistamises. 10. juulil lasti ta politsei järelevalve alt vabaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles