NATO hävitajad saatsid Leedust seitse korda Vene lennukeid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene õhuvägedele kuuluv Su-34.
Vene õhuvägedele kuuluv Su-34. Foto: SCANPIX

Baltimaade õhuturbemissiooni raames Leedus baseeruvad NATO hävitavad saatsid eelmisel nädalal seitse korda Vene lennukeid.

Valdav osa vahejuhtumeist leidis aset Läänemere kohal Vene sõjalaevastiku päeval 24. juulil, ütles Leedu kaitseväe peastaabi avalike suhete ohvitser kapten Donatas Suchockis.

Eelmisel nädalal lendas Läänemere kohal ilma lennuplaani ja raadiosideta ning välja lülitatud transponderiga üheksa Vene sõjalennukit. 20. juulil saatsid NATO hävitajad Il-18 ning 24. juulil nelja pommitajat Su-34 ja nelja hävitajat MiG-31.

21. juulil saatsid NATO lennukid Vene luurelennukit Il-20 ning 25. juulil sõjaväe transpordilennukit Tu-134, mis olid lennujuhtimiskeskusega sides, kuid mille transponderid olid välja lülitatud.

Lisaks saatsid NATO hävitajad eelmisel nädalal üheksat Vene sõjaväe transpordilennukit, mis täitsid kõiki kommunikatsiooninõudeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles