Põhja-Korea hoiatas USAd uue sõja eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pidustused pealinnas Pyongyangis.
Pidustused pealinnas Pyongyangis. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea hoiatas Korea sõja relvarahuleppe aastapäeval, et uues sõjas Korea poolsaarel ei jääks ellu ainsatki ameeriklast, kes saaks alistumislepingule alla kirjutada.

Pyongyangis ja teistes Põhja-Korea linnades tähistati relvarahuleppe allakirjutamise aastapäeva patriootiliste miitingute ja tantsupidudega. 27. juulil 1953. aastal sõlmitud lepe lõpetas Korea sõja relvarahu, mitte rahulepinguga.

Põhja-Korea kasutas aastapäeva taas Ameerika-vastaseks retoorikaks ja üleskutseks rahvale kahekordistada pingutusi lõplikuks vastasseisuks Ühendriikidega.

Pyongyang peab relvarahu sõlmimist võiduks USA üle, mis võitles Korea sõjas koos lõunakorealaste ja ÜRO liitlastega Hiina ja Nõukogude Liidu toetatud Põhja-Korea vägede vastu.

Laupäeval veteranidele peetud kõnes rõhutas Põhja-Korea liider Kim Jong-un vajadust süstida noorsoosse samasugust võitlusvaimu nagu sõja läbi teinud põlvkonnal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles