Tšaad alustas Tšaadi järvel Boko Harami vastast operatsiooni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigeeria president Muhammadu Buhari
Nigeeria president Muhammadu Buhari Foto: Sunday Alamba/AP

Tšaadi sõjavägi algatas suuroperatsiooni tõrjumaks äärmusrühmituse Boko Haram pühasõdalased Tšaadi järvel asuvatelt saartelt.

Operatsiooni raames puhkesid esmaspäeval relvakokkupõrked äärmuslaste ja sõdurite vahel Baga Sola linna lähistel, mis on üks järve piirkonna üks peamistest linnadest, ütles Tšaadi julgeolekuametnik AFP-le.

Tšaadi väed olid varasemalt vahelt lõiganud Boko Harami põgenevaid elemente asulast umbes 20 kilomeetri kaugusel kagus, lausus ametnik.

Tšaadi vägedel on positsioonidel umbes 1000 sõdurit, et hõivata kõik (Tšaadi järve) saared ja neutraliseerida Boko Haram, lisas ta. Järvel asub sadu saari.

Nüüdseks sunniitliku äärmusrühmitusega Islamiriik (IS) sidemeid omav Boko Haram kasutab saari tagalaalana pärast Nigeerias tugipunktide kaotamist.

Maaväed tungisid jõuga peaaegu kõikidele (Tšaadile kuuluvatele) saartele, ütles üks kohalikele võimudele lähedalasuv allikas.

Kolmapäeval külastab Nigeeria president Muhammadu Buhari naaberriiki Kameruni, kus arutatakse Boko Haramist tulenevaid ohte.

Boko Haramiga võitlevad Nigeeria, Niger, Tšaad ja Kamerun on teatanud rühmituse vastaseks võitluseks 8700-mehelise mitmerahvuselise ühisüksuse (MNJTF) loomises Buhari sõnul valmib üksus juuli lõpuks.

Äärmusrühmituse võitlejad on tapnud alates 2009. aastast regioonis üle 15 000 inimese. ÜRO põgenikeagentuuri informatsiooni kohaselt on vägivalla tõttu oma kodudest põgenenud 1,5 miljonit inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles