Türgi idaosas õhiti Iraani ja Türgit ühendav gaasijuhe

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi energeetikaminister Taner Yıldız
Türgi energeetikaminister Taner Yıldız Foto: UMIT BEKTAS/REUTERS

Türgi idaosas õhiti ööl vastu tänast Iraani ja Türgit ühendav gaasitoru, mistõttu peatus juhtmes gaasi tarnimine, ütles energeetikaminister Taner Yıldız täna.

Vahejuhtum leidis aset Ağrı provintsis.

«Plahvatus põhjustas tulekahju, kuid suutsime selle kiirelt kustutada. Gaasitransport taastub pärast torujuhtme parandamist,» lausus Yıldız riikliku uudisteagentuuri Anatolia vahendusel.

Plahvatuse eest pole siiani keegi vastutust võtnud, kuid Türgi meedia süüdistas rünnakus ebaseaduslikku Kurdistani Töölisparteid (PKK).

PKK on Türgi kaguosas osutanud keskvõimule vastupanu juba aastakümneid ning Ankara ja Washington peavad seda terroriorganisatsiooniks.

Türgi peaminister Ahmet Davutoğlu lubas esmaspäeval jätkata rünnakuid PKK vastu kuniks rühmitus on desarmeeritud. Rühmitust on süüdistatud mitmes viimasel nädalal toimunud rünnakus.

«Me jätkame oma võitlust, kuni saavutame teatud tulemuse,» lausus Davutoğlu telekanalile ATV, kutsudes Kurdistani Töölsiparteid (PKK) täitma oma 2013. aastal antud lubadust relvad maha panna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles