Putin: loodetavasti toob dialoog Läänega Ukraina kriisile lahenduse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: AP/Scanpix

Venemaa president Vladimir Putin loodab Euroopa ja USA-ga käima panna dialoogi nii islamiäärmuslusega võitlemise kui ka teistes küsimustes, sealhulgas Ukraina kriisi asjus.

«Ma näen nüüd, et olukord on muutunud. Euroopa ja USA teadvustavad radikalismi äärmuslike ilmingute ohtu ja on sellesse võitlusse reaalselt sekkunud. Venelased ütlevad selle kohta: parem hilja kui mitte kunagi,» rääkis Putin usutluses Šveitsi meediakanalitele, mille tekst avaldati Kremli võrguküljel.

Samas rõhutas Putin: «Me loodame väga, et mitte ainult sellel suunal, vaid ka teistes küsimustes, Ukraina kriisi lahendamise osas, majandusküsimustes, peame me dialoogi ja jõuame kõigile vastuvõetavate lahendusteni.»

Presidendi hinnangul peaksid Venemaa ja USA andma ÜRO Julgeolekunõukogu tööle uue tõuke.

"USA on kahtlemata suurriik .... Kuid see ei tähenda, et USA võimudel on õigus maailmas kõikjal ringi sõita, keda iganes kinni võtta ja vangi panna või tegutseda «kes pole meiega, see on meie vastu» seisukohalt,» ütles Putin, lisades, et ta ei püüa Ühendriikide poliitikat demoniseerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles