Los Angeleses keelati suured relvasalved

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salved
Salved Foto: Wikipedia.org

USA California osariigi suurlinnas Los Angeleses keelati suured relvasalved pärast seda kui linnavalitsus eile üksmeelselt sellise otsuse langetas.

Edaspidi ei tohi Los Angelese relvaomanikel olla relvasalvesid, kuhu mahub rohkem kui kümme padrunit, edastab Reuters.

Los Angelese elanikel on aega 60 päeva oma relvad müüa või reegli piiresse mahtuvate relvade vastu vahetada. Relvi saab ära anda ka Los Angelese politseile.

Juba varem langetasid sama otsuse San Francisco ja Sunnyvale.

On ka neid ameeriklasi, kes on Los Angelses uue relvareegli vastu.

Kohaliku laskmisklubi Calguns Shooting Sports Association liige Chad Cheung sõnas, et mitte relvad ja salvede suurus ei ole probleem, vaid inimeste suhtumine.

«Olen sportlaskur ja tean relvadest ning nende turvalisusest väga palju. Relvaomanikud läbivad koolituse ning selles on ka kuidas suurte salvedega relvi turvaliselt kasutada,» teatas Cheung, kes kasutab selliseid relvi võistlustel.

USAs käivitus relvade omamise debatt uuesti pärast seda, kui relvastatud 59-aastane John Russell Houser avas 23. juulil Louisianas Lafayette´i kinos keset seanssi tule ning tappis 11 inimest.

USA president Barack Obama sõnas Aafrikas visiidil olles, et tema meelehärmiks ei ole USAs relvaseadust, mis põhineks kainel mõistusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles