Leedus tabati kaks illegaale smugeldanud lätlast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afgaani pagulased
Afgaani pagulased Foto: PHILIPPE HUGUEN/AFP

Leedu piirivalvurid pidasid Poola piiril kinni kaubiku, kus oli seitse illegaalset immigranti Afganistanist, ning sõiduki roolis olnud Läti kodanik. Samuti peeti kinni Läti kodanik, kes vedas sõiduautos nelja vietnamlast.

Kalvarija kordoni piirivalvurid peatasid teisipäeval Salaperaugise küla lähistel kontrolliks kinni Läti registrinumbriga väikebussi Mercedes-Benz Vito. Roolis olnud 37-aastane lätlane esitas enda isikut tõendava dokumendi ja autodokumendid, mis olid korras. Ent kui piirivalvurid avasid kaubiku küljeuksed, nägid nad selle põrandal istumas viit meest ja kaht naist. Kõik nad osutusid Afganistani kodanikeks. Täiskasvanud afgaanide vanus on vahemikus 23-27 aastat, ent nende hulgas oli ka kolm alaealist.

Kõigil afgaanidel olid Lätis välja antud varjupaigataotlejate dokumendid.

Immigrante smugeldanud lätlane võeti vahi alla, tema suhtes alustati kohtueelset uurimist. Süüdimõistmise korral ähvardab teda kuni kuueaastane vabadusekaotus.

Kinnipeetud afgaanid saadetakse lähemal ajal Lätti tagasi.

Samal päeval tabati Leedus teinegi Läti kodakondsusega inimsmugeldaja. Tema Citroen C5 koos sees olnud nelja vietnamlasega peeti kinni Lazdijais.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles