Vene sõjaväelased hankisid endale ebaseaduslikult Ukraina passi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa sõjalaev saabumas Sevastopoli sadamasse.
Venemaa sõjalaev saabumas Sevastopoli sadamasse. Foto: AFP / Scanpix

Sevastopoli linna prokuratuuri teatel on ligi 1500 Krimmis paiknevat Vene sõjaväelast hankinud endale ebaseaduslikult Ukraina passi.


Sellest teatas kohalikule telejaamale Ukraina merevägi, teatab portaal Unian. Teates märgitakse, et Sevastopoli linna prokuratuur kontrollis Venemaa Musta mere laevastikus teenivate Ukraina kodanikele väljastatud passide  õigsust.

Kontrollimisel selgus, et 1595 sõjaväelast on saanud Ukraina kodakondsuse seadusi rikkudes.


Unianile kinnitas üks Sevastopoli õiguskaitseorganitega seotud allikas, et pettuse teel Ukraina passi saanute arv võib linnas küündida 8000 inimeseni. Nende andmete kohaselt oleks vale abil Ukraina kodakondsuse saanud iga teine seal teeniv Venemaa kaadrisõjaväelane.

Samal ajal on Sevastopolist Ukraina presidendile alluvale kodakondsuse komisjonile esitatud 44 taotlust kindlatelt inimestelt Ukraina kodakondsuse ära võtmiseks, kuna nad on selle saamisel on esitanud valeandmeid. Vastav otsus on langetud vaid 10 inimese suhtes. Allika andmetel on töö takerdunud, kuna Venemaa konsulaarasutused ja passiametid ei soovi teha koostööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles