ÜRO on Eesti suhtes pessimistlikum kui varem: meid on sajandi lõpuks alla miljoni?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Planeet Maa.
Planeet Maa. Foto: SCANPIX

Veel eelmisel aastal ennustas ÜRO, et Eestis elab sajandi lõpuks poolteist miljonit inimest. Nüüd on nad aga tooni muutnud.

Täna avaldatud raport ennustab, et sajandi lõpul elab Eestis alla miljoni inimese - vaid 904 000.

*Eesti rahvaarv 2020-2050 on Statistikaameti prognoos

Foto: Statistikaamet

ÜRO optimistlik prognoos eelmisest aastast

Kõige kiiremini väheneb ÜRO arvutuste järgi maailmas rahvaarv Lätis ja Leedus. Mõlemas riigis üle 15 protsendi aastas. Kuigi ega Eestigi väga palju sellele alla ei jäänud. Meie rahvastik väheneb umbes 14 protsenti aastas. Euroopas aga jääbki inimesi vähemaks. Isegi kui arvestada suurt sisserändajate arvu.

Esimese juuli seisuga elab maailmas 7,35 miljardit inimest, mis on tervelt miljard rohkem kui kaksteist aastat tagasi, selgub ÜRO raportist.  Prognoosi põhjal peaks järgmise viieteist aastaga lisanduma veel üks miljard. Maailma rahvaarv võib 2050. aastaks 9,7 miljardini ning selle sajandi lõpuks 11,2 miljardini.

Üks on aga kindel. Kuigi rahvaarvu kasv aeglustub, kasvab see sellegipoolest vähemalt 2050. aastani.

ÜRO koostab erinevaid ennustusi, millest äsjaavaldatud raportis toodi nende põhjal välja keskmine prognoos.

*ÜRO raport võttis oma uues prognoosis aluseks 2010. aasta rahvaloenduste andmed, samuti uurimused tervishoiu ja demograafia valdkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles