NATO lennukid saatsid Leedust kolmel korral Vene lennukeid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IL-76.
IL-76. Foto: SCANPIX

Balti õhuturbemissioonil osalevad NATO hävitajad tõusid eile Leedust õhku kolmel korral, et tuvastada ja saata Läänemere kohal lendavaid Vene sõjalennukeid, teatas täna Leedu sõjavägi.

«Meil oli kolm õhkutõusu,» ütles ühendstaabi sideohvitser kapten Donatas Suchockis.

Eile kell 10.30 tõusid NATO hävituslennukid õhku, et tuvastada ja saata Kaliningradi oblasti lähistel rahvusvahelises õhuruumis lennanud Vene Il-76 ja An-26 lennukeid. Mõlemad lendasid vastavalt lennuplaanile ning olid raadiokontaktis. An-26 lendas väljalülitatud transponderiga, lisas Suchoskis.

Umbes kell 11.20 tõusid NATO hävitajad õhku, et tuvastada Kaliningradist mandri-Venemaale lendavat An-26 lennukit, mis küll lendas väljalülitatud transponderiga, kuid vastavalt lennuplaanile ning hoidis raadiosidet.

Kell 20.00 tõusid hävituslennukid õhku tuvastamaks Kaliningradi lennanud kahte An-26 lennukit, mis ei hoidnud raadiosidet ja mille transponderid olid välja lülitatud. Üks lennukitest ei lennanud vastavalt lennuplaanile.

Läti sõjavägi ütles eile Twitteris, et lisaks eelmainitud lennukitele saadeti NATO hävitajad tuvastama ja saatma nelja MiG-31 ja nelja Su-34 hävituslennukit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles