Moskva pole rahul lend MH17 allakukkumist puudutava juurdlusega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees Kiievis Hollandi saatkonna ees 17. juulil MH17 lennukatastroofi aastapäeva mälestamas.
Mees Kiievis Hollandi saatkonna ees 17. juulil MH17 lennukatastroofi aastapäeva mälestamas. Foto: SCANPIX

Moskva pole täielikult rahul viisiga, kuidas viiakse läbi käimasolevat rahvusvahelist juurdlust mullu Ida-Ukrainas alla kukkunud Malaisia reisilennuki lend MH17 asjus, ütles täna Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov.

«Käimasolev juurdlus tuleks lõpuni viia ning selles tuleks arvestada kogu saadaolevat informatsiooni. Nagu teame, on siin mõned aspektid, mis tekitavad meie jaoks küsimusi,» lausus Peskov.

«Juurdlus tuleks lõpetada erapooletult ja kallutusteta, et kogu saadaolev informatsioon saaks juurdluse raames arvesse võetud,» lisas ta.

«Vastutajad tuleb tuvastada ning seda saab teha erapooletu juurdlusega,» ütles Peskov.

Moskva soovib ära oodata Hollandi juhitud rahvusvahelise juurdluse tulemuse, mis üritab välja selgitada kes lennuki allakukkumise põhjustas.

Oktoobris valmib eraldiseisev Hollandi raport, millega üritatakse luua selgust miks lennuk alla kukkus. Selles raportis süüd kellelegi ei omistata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles